Luar Biasa!! Hanya Amalkan 1 Sudu, Terhindar Dari Kanser Dan Tumor Payudara! Bantu Share Kepada Wanita Tersayang

Luar Biasa!! Hanya Amalkan 1 Sudu, Terhindar Dari Kanser Dan Tumor Payudara! Bantu Share Kepada Wanita Tersayang

Salah satu ramuan herbal yang dipercaya bermanfaat untuk kesehatan manusia adalah minyak zaitun. Zaitun adalah Jenis buah yang di sebutkan dalam AL-Qur’an. Zaitun mudah ditemukan di iklim tropika tertentu seperti di Yunani. Di Yunani rata-rata orang mengkonsumsi lebih dari 20 liter minyak zaitun per tahun..

loading...

Minyak zaitun diyakini memiliki keajaiban karena Zaitun adalah buah yang diberkati. Lemak yang terkandung dalam Minyak Zaitun sangat baik untuk mencegah kanser. Hanya Dengan mengkonsumsi satu sudu makan minyak zaitun setiap hari, anda dapat memerangi kanser payudara. Memperlambat pertumbuhan tumor dan menghambat protein kanser agar tidak berkembang.

Amalkan Satu Sendok Minyak Ini, Anda Dapat Terhindar Dari Kanser Payudara Dan Tumor

Beberapa peneliti telah membuktikan bahwa Minyak zaitun ini membantu memperbaiki sel DNA tubuh, agar tidak rosak oleh sel-sel kanser. Dalam sebuah studi oleh Journal Toksikologi telah diterapkan dalam farmakologi, menunjukkan bahwa minyak zaitun juga membantu mengurangi risiko Alzheimer . Campuran tertentu yang ada dalam minyak Extra Virgin Olive disebut oleocanthal, mengikat protein beracun yang menyumbat sinaps pada hippocampus dalam otak manusia.

loading...

Selain manfaat diatas, Minyak zaitun ternyata mampu membantu sistem kekebalan tubuh dari infection dan melindungi jantung.. anda dapat menurunkan resiko stroke 40% jika anda selalu menggunakan minyak ini ke dalam masakan yang dimasak

Anda harus mencuba membuktikannya sendiri, terutama para wanita. Agar anda terhindar dari penyakit kanser payudara yang mengerikan dan sebaiknya anda mulai mengamalkannya. Tidak perlu banyak, cukup satu sudu saja. Selain dapat mencegah kanser payudara, anda juga akan mendapatkan manfaat yang lain dari minyak ini.

Sayangi diri anda dan lakukan yang terbaik untuk menjaganya. Memiliki tubuh yang sihat harus di usahakan. Semoga artikel ini bermanfaat.. silahkan di share.. agar semakin banyak yang mengetahui keajaiban dari minyak ini..

loading...

contoh minyak zaitun tempatan yang banyak dijual di pasaran. Harga serendah RM20 – RM50 amat berbaloi untuk kesihatan.

Sumber:heroviral

 

.

 

Penting !!! Ramai Orang Islam Tak Tahu Pasal Ni ! Hukum Suami Cium Jenazah Isteri

Apakah hukum si suami memberi ciuman kepada si isteri ketika saat akhir si isteri dikafankan? Maksud saya, selesai si mati dimandikan dan dikafan, hanya tinggal muka sahaja belum dikafankan kerana memberi peluang kepada anak si mati memberi ciuman terakhir.

ABDULLAH,
Ciuman mempunyai maksud kasih sayang atau tanda hormat. Oleh itu tidak mengapa mencium jenazah selagi mana jenazah itu adalah mahramnya dan antara suami terhadap jenazah isteri atau sebaliknya.

Sepakat ulama bahawa wuduk jenazah tidak terbatal kerana terangkatnya taklif kepada jenazah.
Ciuman kepada jenazah sering dilakukan Rasulullah yang diriwayatkan Saidatina Aisyah RA; “Bahawa aku melihat Rasulullah mencium Uthman bin Maz’un apabila beliau meninggal dan aku melihat linangan air mata baginda.” (Hadis Riwayat Abu Daud)

Tidak digalakkan memberikan ciuman berulang-ulang kali. Larangan seperti ini biasanya dirujuk kepada budaya masyarakat melayu.

 

Jika ingin melakukan, biarkan penuh dengan adab dan sopan. Bukan menjadi tontonan orang ramai yang menziarahi jenazah.

Mungkin boleh memberikan ciuman terakhir ketika jenazah masih di rumah dalam keadaan yang tidak menjadi tontonan.

Tidak sopan dalam kalangan orang ramai yang sibuk menguruskan jenazah, kelihatan isteri memberikan ciuman terakhir kepada jenazah suami. Bukan sahaja jenazah, pasangan suami isteri juga tidak sopan apabila berciuman dihadapan orang ramai.

 

Sumber: NasihatUstaz.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *