KISAH BENAR! RAHSIA 7 AMALAN SUAMI ISTERI INI KAYA RAYA REZEKI DATANG TIDAK PUTUS-PUTUS!

KISAH BENAR! RAHSIA 7 AMALAN SUAMI ISTERI INI KAYA RAYA REZEKI DATANG TIDAK PUTUS-PUTUS!

Jika sebelum ini (atau sekarang ni) kita rasa rezeki kita macam tak cukup, ada saja yang tak kena. Salahnya mungkin ada pada kita sendiri. Memang betul kita kena bersyukur, tapi kita juga wajib usaha untuk mendapat rezeki yang lebih dari Allah. Namun usaha je tak cukup tanpa tawakal. Kisah pasangan suami isteri ni sangat menarik. Dulu masa kahwin zero. Apa pun tak ada. Dulu juga mereka tak solat sampai dulu surah dan cara solat. Namun, bila mereka istiqamah dalam mengamalkan tips RAHSIA ini, rezeki mereka melimpah ruah tak putus. Kisah ini dipetik menerusi Facebook Mentari Hidup Full.

loading...

Ini cerita betul , bkn mitos . Cerita dongeng ke apa . Sy suami isteri kawin muda lps belajar . Lepas kawin ‘kosong ‘ , duit zero . Kawan2 lain keje , kami taknak keje . Nk niaga . Kami naik smpai sekarang dgn berpaksi kn hidup nk berubah demi Allah . Dr zero sekarang bole tolong mak ayah , rumah selesa , ade kete selesa , makan mewah , ade duit simpanan boleh kata byk jugak . Kiranya kekdang tak tahu camna bole sng mcm sekarang . Kita kekdg lupa Allah ada . Byk cara sbnrnya die bole tlog kita kalau kita mintak kt dia . Kalau mintak kt manusia sapa nk layan. Dulu tak solat, smpai lupa dh ayat2 semua , kena baca balik buku cara2 solat > pelan2 solat , tak bole tgl , kena sungguh2 taubat. Suami hari2 solat dhuha ,yg mana sy xmmpu yg tu . Tiap pagi dia akn solat dhuha , tak bole tgl kata die solat dhuha tu wajib . Sbb kita tk da bos . Bos kita Allah . Jadi kena presentation lebih kt Allah. Dulu org gelak kami niaga online , sekarang alhamdulillah ramai kawan2 and keluarga nk berniaga jugak . Dlu sy igt hidup kena 80% usaha , 20% tawakal . Tp sbnrnya = 80% tawakal , 20% usaha . Dr dlu sy seorang yg pntingkan usaha , exam wajib stay up mlm , kena usaha . Solat tk payah . Apa ade dgn solat dpt gk A . – ayat seorang jahil . Astagfirullah

Sy bercakap jujur dgn pengalaman sendiri .

Sila amalkan ini.

loading...

✅ Maksud REZEKI
– kasih sayang
– kewangan
– kesihatan
– ibadah

✅ Nak dapat income RM50,000 sebulan wajib SEDEKAH 10% dlm RM5000 bulan tu baru Allah bagi RM50,000

✅ Lepas solat sedekahkan Al-Fatihah pada mak ayah.. Call mak setiap hari.. Mintak maaf dgn mak.. Mintak mak redha dgn apa yg kita buat..

loading...

✅ Nak rezeki melimpah ruah.. Bukak tabung-tabung berikut:
1. Tabung Zakat
2. Tabung Sedekah
3. Tabung Wakaf
4. Tabung Infak

**pergi pejabat zakat berdekatan.. Tanya terus dengan dorg camne nk bukak tabung2 nie**

✅ Ramai yg sebok jaga rezeki dengan orang tapi LUPA & TAK JAGA hubungan dengan PEMBERI REZEKI (ALLAH SWT)

loading...

✅ Jadilah JUTAWAN yg memberi manafaat pada orang lain!

✅ Belajar berlapang dada.. Redha dengan setiap masalah & ujian yg Allah bagi.. Contoh ada orang hutang kita bertahun2 tak bayar.. Redha kan semua tu.. Belajar redha.. Sbb ade sorang peserta tu adik dia pinjam 98ribu dah bertahun2 tak bayar..pastu dia belajar redha.. Tak sampai seminggu Allah balas balik dia berjaya jual tanah bernilai RM340,000 yg 10 tahun lepas punya kes..

AMALAN MENJEMPUT REZEKI YANG WAJIB BUAT

loading...

Solat awal waktu. Lelaki – 10 ke 20 minit sebelum azan mesti dah ade kat masjid!

Solat Dhuha. Eksklusifkan masa dengan Allah dahulu sebelum buat kerja lain. Baca surah Al-Waqiah selepas Dhuha (kita tidak akan miskin sampai bila-bila) Bilangan rakaat biasanya buat 2 rakaat, cuma tambah jadi 4, 6 & 8.. Ikut kemampuan.. Setiap 2 rakaat kena bg salam..

Tahajjud. Buat 7 hari berturut-turut kemudian dah biasa.. Buat secara konsisten. Buat presentation dengan Allah di waktu 1 per tiga malam.. Cerita plan marketing pada Allah terus! Kalau cerita pada manusia..kalau orang taknak kita akan frush kecewa! Tapi present plan pada Allah..kita takkan rasa kecewa.. Merengek merintih pada Allah apa yg kita nak.. Apa yg kita impikan.. Apa yg kita nak capai dlm hidup! Biar jelas.. Kalau nak jadi jutawan..doa nak jadi jutawan berkat tahun ni.. Mintak semua pada Allah.. Nak pakai Ferrari.. Nak ada RM10juta dalam akaun bank dalam masa 2 tahun.. Nak hantar maka ayah pergi umrah tahun ini.. Nak beli rumah bunglo.. Impian kena jelas! Mintak semua pada Allah.. Mintak yg besar2 terus sebab Allah maha kaya maha pemurah!

Sedekah. Beri sedekah dengan perasaan.. Contohnya, Ya Allah asbab aku memberi ni aku dapat jadi jutawan (semasa nak sedekah tu niat mcm ni dgn penuh perasaan). Buat TABUNG SUBUH. Masukkan duit setiap hari selepas subuh.. Masukkan dgn penuh perasaan & doa pada Allah.. Cukup sebulan duit tabung tu keluarkan & sedekah pada masjid @ rumah kebajikan @ maahad tahfiz dll..

Formula YAKIN
1-9. Yakin
10. Doa
11. Usaha
12. Tawakkal

9 kali kena yakin!!

Baca Al-Quran. Paling malas minimum 1 baris dengan terjemahan.. Buat setiap hari.. Jadikan amalan! Kalau bersedih.. Baca Quran.. Kalau sakit.. Baca Quran..

Istighfar setiap hari

Jaga Wuduk setiap hari. Latih badan sentiasa ada wuduk.. Kalau masalah kentut.. Buat ikut kemampuan sampailah masalah kentut tu hilang.. Hehe! Contoh dlm wuduk pastu gi jumpa client.. Pasti terkentut.. Jangan la pi ambik wuduk plk.. Lepas dh jumpa client baru la ambik wuduk sbb masih dlm proses latihan.. Bg kelonggaran pada diri.. Jgn berubah secara drastik..

TEKNIK NAK MEREDHAKAN SESUATU. Setiap kali lepas solat.. Pejam mata.. Pastu letak tangan kanan atas dada kiri.. Tarik nafas macam biasa.. Rasakan degup jantung kita.. Pastu bayangkan muka mak.. Mintak maaf pada mak jika ada salah..maafkan mak jika mak ada salah..mintak mak redha kan semua yg kita buat.. Pastu bygkan muka ayah.. Buat benda sama.. Pastu bygkan muka isteri.. Muka suami.. Muka anak2.. Maafkan semua orang.. Buat selama 7 hari! Subhanallah tunggu perubahan luarbiasa dari Allah. Semoga bermanfaat dan dijadikan pengajaran untuk kita semua. Salam.

Sumber : Mynewbistro

.

DULU KENA ‘REJECT’ SEBAB GEMUK, WANITA KONGSI TIPS BERKESAN BUAT DIA BERJAYA TURUNKAN BERAT DARI 65KG KE 39KG

Selalu kita dengar walaupun tak semua, ramai diluar sana tidak kira lelaki gemuk atau perempuan gemuk, kisah sedih mereka di’reject’ gara-gara berbadan besar.

Tapi bila kurus, memang lawa mengalahkan model, buat ramai terkujut dan sudah pasti ramai yang akan bertanyakan apa yang dia makan sehinggu kurus.

Jom kita baca perkongsian Tiara Atasya bagaimana dia berjaya turunkan berat badanya sehingga 26 kg. Lawa comey lotey pula tu.

Hey Guys harini i nak share tips i hilangkan berat badan dari 65kg to 39kg, pinggang seluar dari 30 inci kepada 23 inci. Disebabkan ramai yang nampak perubahan i and tanya macam mana cara i hilangkan berat badan in just few months so kat sini i nak share tips dan cara i amalkan.

So disebabkab i dari genetic yang berangka besar so memang susah nak turunkan berat badan especially part PIPI, LENGAN, PEHA dannnnn paling annoying DOUBLE CHIN.

sejak zaman sekolah memang tak lari dari pipi tembam. orang mengata pipi kau tembam tapi sebab kau rasa kau kurus so kau buat tak tahu je. Pernah kena reject sebab gemuk and tak confident bila nak keluar. mak suruh exercise tapi kau pergi dapur cedok nasi makan depan tv.helookkkk sangat! okay dah banyak membebel so here’s the tips:-

1) Tahan nafsu makan. tak kisah la masa tu kau kebulur macam mana pun kena tahan jugak.

2) Gantikan nasi dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Okay part ni mmg buat i kurus. buah yang i amalkan ialah apple hijau je.

3) Exercise sejam sehari tapi disebabkan you dah cut nasi so mmg you akan rasa penat and tak larat. In this case you buat 30 minit cardio pun dah okay asalkan badan tu keluar peluh.

4) Jangan stress. bila stress mulalah lapar pastu nak makan. eeee geram

5) Last part tanam dalam diri yang AKU NAK KURUS! START YOUR DIET TODAY NOT TOMORROW.

Sesetengah orang boleh diet makan nasi tapi dengan portion sikit tapi sebenarnya ada jugak sesetengah badan yang lansung tak boleh terima karbo macam i. so for those yang ada masalah macam i dulu, stop untuk beberapa bulan dari makan nasi. lepas dah nampak hasil makan la sikit tapi jangan la sampai tak terkawal silap2 haribulan gemuk balik.

Sampai sekarang i still amalkan diet and exercise untuk maintain body dan untuk sihatkan badan and sampai sekarang i still tak makan nasi,almost 9 bulan tanpa nasi dan makanan yang banyak calori. Hopefully you guys yang mana tak confident dengan berat badan boleh start amalkan cara-cara ni dengan harapan AKU NAK KURUSSSS. sekian.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *