“Jadi Perlu Ke Kita Nak Membalas Dendam Atau…,” – Kemat1an Pegawai Bomba, Ini Pandangan Ikhlas Kak Ogy Pada Netizen

“Jadi Perlu Ke Kita Nak Membalas Dendam Atau…,” – Kemat1an Pegawai Bomba, Ini Pandangan Ikhlas Kak Ogy Pada Netizen

Pelakon, Fauziah Ahmad Daud berkongsi satu coretan khas buat netizen di laman Instagramnya semalam

loading...

Kisahnya, dia yang turut mesra dipanggil Kak Ogy itu mengajak netizen agak tidak terlalu emosi dalam kes melibatkan anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim yang men1nggal dunia semalam.

loading...

“Kalau bukan insiden itu pun da memang janji almarhum yang dia akan pulang pada ALLAH tanggal 17 Disember 2018, j9.41 malam kan?

“Kita orang Islam da dididik mengenai ini kan? Jadi perlu ke kita nak membalas dendam? Atau mendoakan perkara yang tidak elok pada Bangsa yang menganut agama lain? Biarlah ALLAH uruskan mereka.

“Ingat lagi kisah seorang wanita Quraisy yg digelar ‘Akilatul Kibdah’ atau pemakan hati. Beliau adalah Hindun Bt Uthbah. Pada saat perang uhud berkecamuk dia sempat meperlakukan jenaz4h Hamzah di luar batas kemanusiaan.

loading...

“Namun dia tebus kesalahan dia di zaman jahiliyah dgn menjadi muslimah teladan dan pembela agama ALLAH SWT. Moral posting saya ni kalian sendiri faham apa yg saya nak sampaikan.

“Coretan ikhlas dari saya,” tulisnya.

Di ruangan komen, kelihatan ada netizen yang bersetuju dengan coretan Ogy namun ada juga yang tidak malah meminta agar pelakon filem Ali Setan itu meletakkan diri di tempat keluarga Allahyarham sebelum mengeluarkan kenyataan tersebut.

Tak perlu berdendam, tapi keadilan perlu ditegakkan

Semoga ada pembelaan untuk [email protected]

Tak kena kat kita kan?

Sebelum ini, #Justice4Adib mula tular di laman media sosial sejak netizen dikhabarkan berita kemat1annya, malam Isnin lalu. Sejak itu, orang ramai mengharapkan agar kemat1an Adib dapat dibela memandangkan polis mengklasifikasikan kes ini sebagai kes bunvh.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih!

Foto/Instagram: Fauziah Ahmad Daud

Sumber: Media Hiburan

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *