Ini Jawapan Azeez Tentang Wang Dirampas dari Kediaman Dan Pejabat Beliau Buat Semua Terkedu!

Ini Jawapan Azeez Tentang Wang Dirampas dari Kediaman Dan Pejabat Beliau Buat Semua Terkedu!

Datuk Seri Abdul Azeez Rahim berkata sebahagian daripada wang tunai RM500,000 yang dirampas oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam pemeriksaan di kediaman dan pejabatnya semalam adalah untuk digunakan bagi misi ke Gaza, Palestin.

loading...

Anggota Majlis Tertinggi UMNO itu yang mengesahkan ‘kunjungan’ SPRM ke kediamannya di Baling, Kedah dan Subang, Selangor serta ke pejabatnya di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur berkata wang yang ditemui itu juga sebahagiannya adalah peruntukan bagi perbelanjaan UMNO Bahagian Baling.

“Wang berkenaan adalah untuk perbelanjaan ke Gaza, Palestin yang dirancang diadakan selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 pada 9 Mei lepas.

loading...

“Wang yang dirampas di Baling pula adalah milik UMNO Bahagian Baling dan ia sepatutnya diberikan kepada rakyat sempena bulan puasa dan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang akan menjelang tidak lama lagi,” kata Abdul Azeez ketika dihubungi Bernama.

Menurut Abdul Azeez, selain wang tunai, SPRM turut merampas jam serta pelbagai mata wang asing.

loading...

“Anggota SPRM bekerja secara profesional dan saya akan beri kerjasama penuh kepada SPRM yang menjalankan siasatan,” katanya.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Seri Azam Baki ketika dihubungi turut mengesahkan mengenai pemeriksaan berkenaan dan rampasan keseluruhan RM500,000 diperoleh dari tiga lokasi yang diperiksa.

Siasatan dibuat mengikut Seksyen 16 Akta SPRM 2009 kerana menerima suapan.

Sementara itu, Pengarah SPRM Perlis, Mohd Shukor Mahmud turut mengesahkan pemeriksaan telah dibuat di kediaman Abdul Azeez di Taman Bemban, Kupang dan Pejabat Pusat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen di Batu 42, Pulai malam tadi.

Bagaimanapun katanya, maklumat lanjut mengenai kes yang disiasat perlu dirujuk kepada SPRM Putrajaya kerana dikendalikan oleh ibu pejabat dan SPRM negeri sekadar membantu.

– Bernama

sumber : https://m.malaysiakini.com

 

.

Penduduk Benar TERKEJUT Lihat Ribuan Telur Pelik Muncul Di Pantai..Ketika Di Ambil Ternyata Telur Pelik Itu Membuat Penduduk TERLOPONG SEMUANYA!

Tak pernah mereka lihat telur yang pelik macam tu kenyal seperti telur penyu tetapi kulit nya transparent dan ketika di amati mereka dapat lihat ada makhluk kecil yang hampir matang di dalam nya.

Yang paling mengejut kan penduduk kerana jumlah telur pelik itu cukup banyak iaitu berjumlah dalam ribuan telur yang terdampar di pasir pantai. Ketika di tunjuk kan kepada pakar mereka semua terlopong mendengar penerangan pakar bahawa telur itu merupakan telur kepada salah satu hidupan marin. Apa haiwan tu ya?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *