Benjy Sakit Perlukan Bantuan – Zed Zaidi

Benjy Sakit Perlukan Bantuan – Zed Zaidi

Peminat semua sedia maklum akan penangkapan pelakon Benjy yang ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kualanamu, Sumatera Utara, Indonesia tahun lalu kerana menyeludvp [email protected]

loading...

Atas kesalahan tersebut, anak kepada Allahyarham seniwati Azean Irdawaty ini d1hukum [email protected] selama 11 tahun.

Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) baru-baru ini melawat Benjy di penjara selepas mendapat laporan tentang kesihatan pelakon itu yang kurang baik.

loading...

Ikuti temubual MHE TV bersama Presiden Seniman, Zed Zaidi yang berkongsi khabar tentang Benjy.

Benjy Dihukvm [email protected] 11 tahun, Denda RM312,539

Pelakon Malaysia, Khaeryll Benjamin Ibrahim atau lebih dikenali Benjy, d1hukum [email protected] 11 tahun hari ini selepas didapati bersalah menyeludvp d4dah jenis kristal methamphetamine dalam duburny4 ketika berkunjung ke pulau Sumatera April lalu.

loading...

Benjy ditahan bersama 4.5 gram dadah jenis itu di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu.

Selain hukum4n itu, aktor berusia 38 tahun itu diarah membayar denda berjumlah AS$74,000 (RM312,539) oleh Mahkamah Daerah Medan.

Hukum4n [email protected] itu lebih rendah berbanding 14 tahun dicadangkan pendakwa raya selain terlepas dari hukum4n mat1.

“Kami mengisytiharkan defendan, Benjy terbukti bersalah dari segi undang-undang kerana memiliki dan mengawal nark0tik,” kata ketua hakim, Prasetyo Wibowo.

Benjy, anak sulung pelakon lagenda Malaysia, Allahyarhamah Azean Irdawaty yang men1nggal dunia akibat kans€r pada 17 Disember 2013. 

Luahan Adik Benjy Menyentuh Hati

Benjy dikenakan hukum4n penjar4 selama 11 tahun atas kesalahan memilik1 dad4h.

LUAHAN anak perempuan Allahyarham Azean Irdawaty iaitu Elza Irdalynna berhubung hukum4n penj4ra selama 11 tahun dikenakan terhadap pelakon Khaeryll Benjamin Ibrahim atas kesalah4n memilik1 dad4h menyentuh perasaan apabila dia memberitahu tetap menyayangi abangnya itu.

Elza menerusi kenyataan terbuka di Twitter berkata, Benjy tetap darah dagingnya walaupun abangnya itu telah melakukan kesal4han dan sebagai adik dia tidak menghukumn¥a kerana perbuatan itu.

“Saya tidak menghukvm Ben (panggilan untuk Benjy) kerana [email protected] Saya sayangkannya sebagai abang. Saya maafkan dia sebagai keluarga saya.

“Dia masih mempunyai masa yang panjang untuk menebu$ ke$alahannya dan sebagai adik saya akan tetap berada di sini sehingga ke akhirnya,” tulis Elza.

Elza tetap menyayangi abangnya walauapapun yang terjadi. Foto Fail BERNAMA

Benjy Mer1ngkuk 11 Tahun Dalam Penj4ra

Pada 18 Oktober lalu, Benjy, 38, dijatuh1 hukum4n penj4ra selama 11 tahun oleh Mahkamah Daerah Medan, Indonesia selepas didapati ber$alah memiliki 4.5 gram [email protected] jenis methaphetamine.

Benjy turut dikenakan denda berjumlah AS$74,000 (RM312,539) atas kesal4han itu.

Dia ditangkap pegawai Kastam dan Eksais sejurus tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kualanamu di Deli Serdang, Sumatera Utara pada 18 April lalu.

Dalam pada itu, Elza turut mengingati peristiwa apabila Benjy sebagai seorang abang yang banyak berkorban demi menjaganya dan adik mereka, Inessa Irdayanty ketika mereka masih kecil.

Luahan Elza mengenai abangnya di Twitter menyentuh perasaan.

“Dia adalah abang yang menjaga saya dan adik ketika ibu bapa kami keluar bekerja. Sejak kecil dia sentiasa menjadi ketua keluarga dan berkorban masa bersama rakan-rakannya demi menjaga kami.

“Ben, untuk semua kelemahan dan keputusan yang salah, tetap abang saya. Dia mempertahankan apabila saya memerlukannya, dia adalah pelindung adik-adiknya.

“Saya rasa lebih berani apabila tahu dia adalah abang saya. Ben, untuk ke$alahannya, dia tetap ahli keluarga saya.

“Tidak kira berapa tahun, bukan 14 atau 11. Ia tidak akan memisahkan ikatan kami adik-beradik,” katanya lagi.

Sumber: MHE, BHarian & Mstar

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *